APK & onderhoud

U wilt een auto waar u op kunt vertrouwen, altijd en overal. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Door regelmatig onderhoud te laten plegen bij Autobedrijf J. van Heeswijk kunt u nare verrassingen onderweg voorkomen.

APK-keuring
APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van de auto waarbij gekeken wordt naar verkeersveiligheid en milieu. U kunt uw auto al tot twee maanden voor uw APK vervaldatum laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt. Op de deze manier bent u zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

Onderhoud
Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is: een APK is alleen een controle, geen onderhoudsbeurt. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw auto en voorkomt problemen onderweg. Autobedrijf J. van Heeswijk controleert uw auto volledig bij het uitvoeren van een onderhoudsbeurt.

Is het weer bijna tijd voor de APK-keuring van uw auto of wilt u onderhoud uit laten voeren? Plan vandaag nog online uw afspraak in. Tijdens de APK-keuring of onderhoud kunt u gebruik maken van vervangend vervoer of onze haal- en brengservice.

apk1.jpg

Airco service
Uw airco heeft onderhoud nodig om zijn werk goed te kunnen blijven doen. Deze beschikt namelijk over filters welke schadelijke stoffen zoals pollen en stofdeeltjes tegenhouden, zodat de lucht in uw auto schoon en fris blijft. Daarom is het verstandig om uw airco regelmatig na te laten kijken. Tijdens de aircoservice kijken we ook naar de temperatuur in uw auto en vullen wij uw airco bij, zodat u daarna weer fris op weg kunt.

Automaatbak spoelen
Trilt of schokt uw auto met optrekken? Schakelt uw voertuig niet fijn? Maar liefst 80% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling. Laat daarom uw automaatbak reinigen en spoelen om klachten te voorkomen of in sommige gevallen zelfs te verhelpen.

Ons advies is om elke vier jaar (of elke 60.000 km) uw automaatbak te laten spoelen om problemen voor te zijn. Wilt u meer weten over het spoelen van uw automaatbak? Neem dan contact met ons op of plan online een afspraak in.

apk2.jpg

Storingsdiagnose
Geeft uw auto een storing aan, maar weet u niet wat er aan de hand is? De monteurs van Autobedrijf J. van Heeswijk lossen het voor u op. Met onze diagnose testapparatuur kunnen wij een diagnose stellen, software updaten, sleutels inlezen, programmeren en modificaties uitvoeren.

Een auto zit tegenwoordig vol met elektronica die storingen automatisch registreert. Als er een lampje brandt op het dashboard, dan is de bijbehorende storing opgeslagen in het geheugen. Brandt er een lampje op uw dashboard? Kom dan vooral snel langs, want doorrijden is vaak niet verstandig. Plan online uw afspraak in of neem contact met ons op.  

Elektrisch & hybride 
Bij Autobedrijf J. van Heeswijk staat de zorg voor een beter milieu hoog in het vaandel. Daarom zijn wij gestart met het onderhoud van hybride en elektrische auto’s.  Meer weten over het onderhoud aan uw hybride auto? Neem contact met ons op!